Aardingsoefeningen

Aarden meditatie 1
Ga op een stoel zitten……sluit je ogen…….Plaats je beide voeten stevig op de grond…….Voel de grond onder je voeten…….Voel je onder benen…….Je knieën……Je boven benen……….Voel je billen tegen de zitting van de stoel…………

Voel je rug tegen de leuning………….Voel je schouders……….Je bovenarmen….Je ellebogen……..Je onderarmen………Je handen……… Concentreer je nu op je stuitbeen…….. zie nu hoe een lange buis uit je stuit groeit en geef deze buis een mooie kleur rood………… dat kan rood goud zijn, of koper, net hoe jij het wilt……..maak deze buis diep in de aarde vast daar waar alle energie samenkomt…………zie nu hoe alle negatieve energie vanuit je lichaam door deze buis de aarde ingaat……………..geef die negatieve energie een kleur….. ….voortaan gaat alle negatieve energie uit jouw lichaam door deze buis…. Concentreer je nu op je voeten……… Stel je nu voor dat er onder je voeten wortels recht naar beneden groeien………door
de vloer………..De aarde in ……….Heel diep en vast de aarde in…… Stel je voor hoe de energie uit de diepte van de aarde door die wortels omhoog gezogen word………….geef die positieve energie de kleur waar jij nu behoefte aan hebt….voel hoe het je
lichaam inkomt….Je voeten in…………..En hoger naar je onder benen………….Je knieën ……………….Je bovenbenen………Je billen…………Je rug…………Je schouders……Je bovenarmen……….Je onderarmen… En je handen……….Voel hoe je handen de energie uitstralen… Laat dan de energie weer terug gaan naar je nek…… Zie hoe de energie via je kruin je aura in loopt………….Visualiseer hoe je aura volstroomt met energie………Voel nu hoe alle positieve energie langs je lichaam naar beneden stroomt……voel hoe het de negatieve energie uit je aura duwt…….Via je nek……Je schouders………….Je borst……………En zie hoe het onderweg alle negatieve energie uit je aura meeneemt………….Via je middel………….Via je billen…………..Via je bovenbenen…… Via je onderbenen………En dan langs je voeten diep de grond in…….Zie hoe het daar weer positieve energie wordt……….Je aura is nu vol van positieve energie die jou zal beschermen tegen energieën van anderen en je met beide voeten op de grond houden… Kom nu weer terug bij je positieven, en open je ogen…

Aarden Meditatie 2
Sluit je ogen. Word je bewust van je lichaam. Luister naar het lichaam. Word je bewust van elke beweging van het lichaam. Richt vervolgens je aandacht op de ademhaling die nieuw en vernieuwend leven aan de longen geeft als deze oude, muffe energie loslaten die jij niet langer meer nodig hebt. Haal een aantal keer diep adem en geniet van elke ademhaling. Richt na enkele minuten diep ademhalen je aandacht op je Iichaam. Word je bewust van elk deel van je lichaam. Tast met je geestesoog elk deel van je lichaam af. Begin met je voeten, dan je benen, heupen, achterwerk, bekken, buik, borst, rug, handen, armen, schouders, nek en hoofd. Stel je voor dat aan elke enkel een koord is gebonden. Laat deze twee koorden afdalen naar de kern van de aarde. Stel je voor dat in de kern van de aarde twee grote keien zijn en bind elk koord vast aan een kei. Maak nu een ander koord vast aan je stuitje en laat dat koord naar de aardkern afdalen. Bindt dit koord ook vast aan een andere, derde kei.

Visualiseer vervolgens de energie van Moeder Aarde. Je kunt je deze energie als een groene of bruine kleur voorstellen. Zie hoe de energie opstijgt langs de koorden, van de keien in de aardkern naar jouw enkels. Deze energie blijft doorstromen langs je benen en je bovenlichaam en gaat dan je hart binnen. Nu ben je gevuld met aarde- energie. Je zult je geaard voelen, gecenterd en gestabiliseerd. Het is belangrijk een evenwicht tussen energieën te bewaren. De volgende stap is het verkrijgen van kosmische energie.

Stel je boven je hoofd een goud-witte lichtstraal voor van ongeveer 75 millimeter. Deze straal symboliseert het kosmische licht of Christus-licht. Laat dit kosmische licht afdalen in je hoofd en samensmelten met je hoofd, nek, schouders en borst.
Laat het licht afdalen in je hart. Daar vermengt het kosmische licht zich met de aarde-energie en vormt een nieuwe, sterkere stabiliserende kracht. Visualiseer als laatste dat deze nieuwe, gecombineerde energie langs je ruggengraat opstijgt en via je hoofd het lichaam verlaat en vervolgens langs je lichaam naar beneden uitwaaiert, net als de stralen van een overstromende fontein van energie.
Blijf steeds almaar weer deze vermenging van energie visualiseren. Dit is de manier om nieuwe en opnieuw opgeladen energie te laten vloeien door de energiesystemen van je lichaam. Als je deze meditatie hebt gedaan, kun je jouw spirituele werk gaan verrichten met meer meesterschap en bedachtzaamheid.

Aarden Meditatie 3
Ga lekker zitten en haal een paar keer diep adem. Richt dan je aandacht op de gouden buis die vanaf je kruin naar God/Universum/Grote Centrale Zon/Bron loopt. Je denkt aan de Vader en aan de schoonheid van de sterren, de zon, de maan, de hemel, het universum en je voelt hoe Lief je het hebt. Deze liefde verzamel je in je hart, je maakt er een gouden bal van. Deze gouden bal stuur je door de Gouden Buis naar de Vader. En dan wacht je. Je wacht tot de Vader je antwoordt. En dat doet Hij. Altijd. Want Hij houdt van jou. Jij bent zijn Heilig kind. Dan voel je dat de Liefde van de Vader in je kruin naar binnenkomt. Je verzamelt deze Liefde in je hart….

Dan richt je je aandacht op de zilveren buis die vanaf je stuitje heel diep Moeder Aarde in gaat, helemaal tot in haar Kern, de Heldere Kristal in het midden van de Aarde. Je denkt aan Moeder Aarde en voelt hoe je haar bewondert, de natuur, de mensen, de dieren, de bomen, bossen, de vogels, bloemen, de wateren, gewassen, bergen, woestijnen, de natuurwezens… Je verzamelt jouw Liefde voor de Moeder in je hart in een zilveren bal. Deze zilveren bal stuur je naar de Moeder, door de zilveren buis. En dan wacht je. Je wacht tot de Moeder je liefde beantwoordt. En dat doet ze, altijd. Want ze voelt en kent elke voetstap die je op haar Lichaam zet, en ze houdt van jou.

Als de Liefde van de Moeder via de zilveren buis bij jou binnenkomt, neem je haar liefde en je verzamelt het in je hart. Wat er dan gebeurt is dat de Liefde van de Vader en de Liefde van de moeder zich in je hart vermengen tot een Goud-witte of Witgouden bal. Deze bal is vol Liefde, dankbaarheid en vreugde. En je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt. Steeds groter en groter, tot hij buiten je lichaam is, deze kamer vult… deze straat… het dorp… de stad… land… continent… maak hem zo groot als voor jou veilig voelt, misschien wel tot hij de hele aarde of het hele universum omspant. Als je klaar bent: beweeg langzaam weer je voeten. Je handen. En open langzaam je ogen.

Op de volgende pagina’s: Leuke aardingsoefeningen voor kinderen en test je aarding en gronding.