Aardingstechnieken / Afsluiten

…..Voor energie van anderen
Wanneer we merken dat we te veel worden beïnvloed door de energie van anderen, zullen we ontdekken dat de toepassing van technieken om ons te aarden een goed hulpmiddel zijn om onze houding bij dergelijke momenten te versterken. Als we regelmatig oefenen, zullen we ons innerlijk wezen langzaamaan beter gaan zien en zullen we krachtiger voor onze verlangens opkomen. Dansen, hardlopen en vormen van sport waarbij men voortdurend en zonder agressie actief is, hebben een gunstige uitwerking op onze aarding. Eten aardt ons automatisch, omdat voedsel van de aarde afkomstig is. Het in contact zijn met planten, maar vooral met bomen, maakt het aarden gemakkelijker.

1e techniek
Concentreer je op de chakra’s gelegen in de holtes van de voeten. Stuur vanuit deze voetchakra’s een aardingsstaaf vijfentwintig meter of meer de grond in, door gras en zand heen, door de aardkorst tot in het gesteente diep in de aarde. Zie jezelf dit in gedachten doen. De aardingsstaaf verstevigt de verbinding met de aarde, zodat je niet wegzweeft als je je geest openstelt (Maak de staaf van materiaal dat je aanspreekt: buizen van koper, terracotta, pijpen, heipalen of wortels van bomen die in de rotsbodem kunnen groeien. Aardingsstaven zijn geen materiële verlengstukken van je voeten. Het zijn producten van je verbeelding. Na verloop van tijd zul je ze gaan voelen als iets lichamelijks, zachtjes duwend en trekkend in je holten van je voeten).

Laat nu alles wat je voelt wat niet prettig is, zoals angst, pijn, verdriet en andere negatieve zaken die je bezig houden, langs de aardingsstaven diep de aarde ingaan.Voel hoe ontspannen en licht je je gaat voelen. Ervaar het contact met de aarde en dat de aarde je draagt.

2e techniek
Ga rustig zitten, met beide voeten op de grond en sluit de ogen.
Zucht driemaal diep door tot in de buik. Visualiseer de zon boven het hoofd en laat de energie via de kruin door je heen stromen. Visualiseer een koord/touw of een andere verbinding vanuit de stuitchakra zover mogelijk Moeder Aarde in. (De energie gaat via de aarde weer de kosmos in en circuleer zo rond.) Houdt nu beide handen op ca. 10 cm voor de keelchakra met de armen parallel aan de vloer. Ga met beide handen, die op elkaar liggen, over het hoofd tot in de nek (als een helm).

Houdt de handen bij elkaar. Herhaal dit drie keer. Breng de gesloten handen tot voor de ‘zonnevlecht’ (de maagstreek), wederom op ca. 10 cm afstand. Breng vervolgens de handen op dezelfde hoogte naar achteren, op de rug, zodat aan de achterkant de handen elkaar raken. Zorg wel dat de binnenkant van je handen bij je lichaam blijven, anders geef je je energie weer af!. Herhaal ook dit drie keer. Als je rechtshandig bent: Houdt de handen voor de zonnevlecht op elkaar en maak nu met je rechterhand een draaiende beweging met de klok mee (alsof de klok op je buik zou staan). Doe dit maximaal 10 keer. Als je linkshandig bent: Houdt de handen voor de zonnevlecht op elkaar en maak nu met je linkerhand een draaiende beweging tegen de klok in (alsof de klok op je buik zou staan). Doe dit maximaal 10 keer.

Voor de rest van de dag ben je nu afgesloten voor allerlei negatieve invloeden van buitenaf. Je registreert deze energieën wel, maar ze kunnen je niet meer blokkeren.
Indien nodig, kun je je later in de dag opnieuw afschermen door alleen de draaiende beweging te maken.

3e techniek
– Stel je voetchakra’s voor als deuren of bloemen.
– Kijk hoe open elk voetchakra is
– Vraag hoe open elk voetchakra zou moeten zijn om alle energie goed af te kunnen voeren
– Vraag dan op welke manier jij dit het beste zou kunnen doen en volg dat op.

Op de volgende pagina: Aardingsoefeningen,
Leuke aardingsoefeningen voor kinderen en test je aarding en gronding.