Chakra’s reinigen

Je chakra’s reinigen en in balans houden zorgt er dus voor dat de energie goed blijft stromen, indien dit niet het geval is dan bestaat er een redelijke kans dat je hierdoor lichamelijk klachten krijgt. Een aantal van deze klachten staan in het artikel die gaat over het balanceren van de chakra’s.
Stap voor stap je chakra’s reinigen. Het klinkt moeilijker dan dat het is, maak je niet druk, iedereen kan dit, dus ook jij!

Stap 1: Aardingsmeditatie

Doe de aardingsmeditatie die op deze pagina te vinden is.

Stap 2: Het openen van de Chakra’s

Nadat je de aardingsmeditatie hebt gedaan kun je beginnen met het openen van de chakra’s. We beginnen met het stuitchakra en gaan zo één voor één verder met het openen van de chakra’s. Ik zal je uitleggen hoe je dit doet, het is heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je te visualiseren dat je het chakra waar je mee bezig bent zich opent. Je begint dus bij het stuitchakra en de bijpassende kleur van het stuitchakra is rood, visualiseer je dus een rode roos die zich bevind op de plek waar je stuitchakra zit. De gesloten roos opent zich en ontpopt zich tot een prachtig geopende bloem. Zodra deze geopend is kun je verder met het volgende chakra, het sacraal chakra. Bij dit chakra is de bijpassende kleur oranje. Je visualiseert je een oranje bloem, persoonlijk kies ik bij alle chakra’s voor een roos, maar dit is jou persoonlijke keus en daarbij doe je hetzelfde als bij het stuitchakra.. Vervolgens open je zo één voor één al je chakra’s, helemaal naar boven naar je kruinchakra. Een roos of bloem is een persoonlijke keus, je kunt het op veel verschillende manieren doen, visualiseer je wat voor jou het fijnst voelt.

Zodra al je de aardingsmeditatie hebt gedaan en je chakra’s hebt geopend ga je door naar stap 3.

Stap 3: Laat de energie door je chakra’s stromen.

Nu komen we weer terug bij de aardingsmeditatie, weet je nog dat je witte helende energie vanuit de aarde kreeg? Dan gaan we nu een stap verder, doe de aardingsmeditatie en vervolgens trek je witte helende energie uit de aarde en deze spoelt je stuitchakra door, er gaan liters en liters helende energie door je stuitchakra en je stuitchakra wordt helemaal gereinigd. Vervolgens trek je nog een keer de witte helende energie vanuit de aarde, deze energie gaat via je stuitchakra naar je sacraal chakra. Deze witte helende energie spoelt net zoals bij het stuitchakra, het chakra helemaal schoon. Zo doe je chakra voor chakra tot je alle 7 je hoofd chakra’s hebt schoongespoeld. Het is belangrijk dat je hier op je gevoel afgaat, heb je aan 1 minuut per chakra genoeg dan is dat goed, heb je 10 minuten nodig per chakra? Dan is dit ook goed! Volg je gevoel, volg je intuïtie en heb vertrouwen dat je gevoel je verteld wanneer het goed voor je is.

Stap 4: Stop het doorspoelen van helende energie en sluiten van de chakra’s

Zodra het moment is gekomen dat je gevoel je aangeeft dat je chakra’s gereinigd zijn, koppel dan vanaf je kruinchakra de energie af, laat het terugspoelen de aarde in. Je begint dus met je kruinchakra, vervolgens het derde oog chakra, daarna het keelchakra en zo verder naar beneden. Nadat je hiermee klaar bent is het belangrijk dat we de gereinigde chakra’s gaan sluiten, maar let op! We sluiten de chakra’s niet helemaal, we zetten ze op een kier, dit is beter dan een volledig open of gesloten chakra.

Net zoals bij het stoppen van het doorspoelen van de energie beginnen we bij het kruinchakra. Je kunt je weer meerdere dingen visualiseren, een deur die op een kiertje wordt gezet, een draaikolk die verkleint of een radioknop waarmee het volume lager wordt gezet. Probeer te voelen wanneer het voor jou goed aanvoelt. Ga zo chakra voor chakra af, beginnend bij het kruinchakra en zo naar beneden tot en met het stuitchakra. Er is geen goede of foute manier, wat voor jou goed voelt is goed.

Je bent nu klaar en je chakra’s zijn gereinigd!