Communiceren met dieren

Het e-book van de Zomerhof geeft je vijf tips over hoe je met dieren kunt communiceren.
Deze vijf tips vormen een basis van waaruit je zuiver en telepathisch met de dieren om je heen in gesprek kunt gaan. Zo kun je dieren gaan begrijpen, je komt te weten hoe ze denken, hoe ze voelen en hoe ze ervaren. Veel mensen ondervinden deze vaardigheid om te communiceren met dieren als een verrijking voor de rest van hun leven. Je verandert er je eigen leven mee, maar ook zeker dat van je dieren, allemaal in positieve zin. Wanneer dieren zich gehoord voelen zullen ze blijer, gezonder en gelukkiger worden.

Tip 1: Zorg dat je goed geaard bent
Bij het Communiceren met Dieren is het van essentieel belang dat je goed geaard bent.
Door te aarden zorg je er namelijk voor dat je bij jezelf komt en bij jezelf blijft. Dit is van belang omdat we werken met energieën. Het is voor jezelf niet goed als je niet goed geaard bent, omdat je anders energieën van anderen overneemt, of ze nou goed of slecht zijn. En ook het dier in kwestie heeft er niets aan als jij niet goed geaard bent. Daarmee ben je namelijk geen betrouwbare stabiele partner voor haar. Het dier zou zich niet veilig bij je kunnen voelen waardoor het moeite heeft om zich voor je open te stellen. Als je niet goed geaard bent bestaat de kans dat je met alle richtingen van de wind meewaait.
Wanneer je goed geaard bent, zal dit niet gebeuren. Je staat dan stevig verankerd en je laat je niet omver blazen.

* Visualisatieoefening.
Aarden kun je op verschillende manieren doen. Eén van de manieren is door de volgende visualisatieoefening:
Voel hoe je in de stoel zit en hoe je lijf contact maakt met deze stoel. Visualiseer nu een anker dat met een dik koord vanuit je stuitje de aarde inschiet. Het koord gaat heel diep de aarde in. Tot in het centrum van de aarde. Hiermee zit jij goed verankerd. Hiermee ben jij goed geaard.
Als je bovenstaande oefening elke keer uitvoert voordat je met een dier gaat praten, zul je met een goede en stevige basis het gesprek aangaan.

Tip 2: Creëer stilte in jezelf

* Stilte.
Tijdens het telepathisch communiceren met dieren is stilte erg belangrijk. Het werk is immers zo subtiel, dat je de stilte nodig hebt om te kunnen ‘horen’ wat er wordt gezegd.
Het gaat dan om stilte om je heen, stilte in jezelf, rust en ontspanning.

* Goed in je vel.
Ga alleen een gesprek aan met een dier als jij je helemaal goed in je vel voelt. Wanneer je namelijk ergens over inzit, over nadenkt of over loopt te tobben, is het heel moeilijk je hoofd leeg te maken om stilte te creëren. Daarmee loop je de kans dat het gesprek niet gaat zoals je graag zou willen.

* Rustige plek.
Als je je helemaal lekker voelt, is het zaak om een plek te vinden waar het rustig is.
Probeer een plek te vinden waar je niet gestoord wordt. Het beste is het om, zeker als je net begint met dierentolken, niemand om je heen te hebben. Dus geen mensen om je heen, maar ook geen (andere) dieren. Het dier waar je mee gaat praten mag erbij zijn, maar dit is geen vereiste.

* Telefoon en computer uit.
Zet vervolgens telefoon en computer uit. Ook zij kunnen je storen. Hetzelfde geldt voor tv, radio en deurbel. Kortom, creëer echt stilte om je heen. Alleen daarmee kun je een zuiver helder gesprek aangaan met het dier.