De kwade onder de goede

Of is het spreekwoord andersom? Hoe dan ook, vandaag heb ik het weer eens meegemaakt. Ik had voor vandaag een afspraak staan om een woning energetische te reinigen. Nu wist ik dat er al eens iemand was geweest maar het had niet gewerkt.

Als je bedenkt wat mijn werkwijze is, ik zal het hieronder even neerzetten:
Allereerst wil ik aangeven dat ik graag blanco werk. Dat wil zeggen dat ik van te voren niets wil weten wat invloed zou kunnen hebben op mijn werk. Wanneer ik voorkennis zou hebben, is wat mij betreft mijn werk niet zuiver meer.

Wanneer ik de woning onderzoek, schrijf ik alles op wat ik hoor, voel, ruik, zie en wat ik weet. Daarna neem ik deze gegevens in het kort door met de bewoner. Dit doe ik omdat er wellicht een herkenning is in de beschrijvingen die ik heb opgeschreven. In vele gevallen is het vaak een bekende van de familie. Ook kan het zijn dat je huis nog is gevuld met sporen (energie) van een onverwerkt verleden of met energie van de vorige of huidige bewoners. Als dat laatste het geval is, dan is het net alsof ik een maatschappelijk werkster ben die de bewoners weer op het juiste spoor wil zetten.
Daarna ga ik de gehele woning energetisch reinigen met witte salie. Daarbij “spreek” ik de aanwezige entiteiten (energie) aan en schrijf hun boodschappen op die zij misschien doorgeven.

De dagen daarna maak ik het hele verslag (met daarin ook alles wat we in het kort besproken hebben) en wat ik gedaan heb om de energie weer “normaal” te laten voelen.

Zoals je leest komt er veel meer bij kijken dan menigeen denkt. Ervaringen zijn hier te lezen: https://mijn-schrijfsels.nl/inkijk-energetische-huisreiniging/

Nadat ik helemaal klaar was met mijn werk had ik nog een gesprek met de bewoners. Het viel hun op dat ze zoveel informatie hadden gekregen over hunzelf, over hun kinderen en over iets wat jaren geleden had gespeeld bij de vrouw. Ik legde uit dat een woning “spreekt”, het slaat energie op en dat vertaald zich naar mij. Van wie die energie dan afkomstig is, doet er even niet toe. Zaak is dat het wordt opgelost. En mocht het zo zijn dat het van de bewoners zelf is, dan is het mijn “taak” om daar opheldering en uitleg over te geven wat ze hier aan kunnen doen. Vandaar ook mijn soms uitvoerige verslag achteraf.

Vanmiddag kreeg ik dus te horen wat de vorige “spirituele werker cq. medium” had gedaan. Ik schrok ervan. Dat was dus geen energetische huisreiniging maar wat het wel was, de bewoners hadden er geen naam voor en ik ook niet. Een vorm van hocus pocus idee.
Helaas zijn deze mensen de eerste keer niet goed geholpen maar hebben daar wel voor moeten betalen. Ik heb het werk dus over moeten doen en dit is echt niet de eerste keer dat ik dit meemaak.

Lieve mensen, zoek je een betrouwbaar medium? Ga uit van je gevoel! Bel de persoon op die je wilt contracteren, zodat je hem/haar kan horen. Maar bekijk ook de praktische zaken zoals een website (hoe ziet deze eruit, is het verzorgd, wat voor een gevoel geeft de website je; is alles netjes zonder type/grammatica fouten, let op de kleine details etc.),  lees de reviews of vraag rond. Voel het echt niet oké en de persoon is al in je woning? En je hebt het gevoel dat het echt niet is afgestemd voor de dienst waarvoor je diegene hebt laten komen, vertel het en ga er niet mee door.

Er is veel kaf onder het koren. Laat je niets aanpraten omdat iemand zijn ego aan het vergroten is maar blijf in je hart voelen wat het met je doet en of het zuiver genoeg is voor jou. Alleen dan kan is er wederzijds vertrouwen en komt het helemaal goed.