Dieren die je pad kruisen – deel 2

Als je een dier ontmoet, zoek de spirituele betekenis op en voel. Voel wat in die betekenis jou zo raakt.Waar in je lichaam voel je het? Neem de tijd om het te laten landen. Adem een paar keer diep in en uit. Voel je voeten op de grond. Leg je hand op die plek die je voelde en wrijf er zacht overheen. In zachtheid en vol liefde. Wat wil die plek jou vertellen? Luister maar naar je intuïtie. Is het lastig op dit moment? Geeft niets, alles is oké.

Het kan ook zijn dat je dieren in je dromen tegenkomt. Elk dier staat ergens voor. Lees op een aantal pagina’s de kenmerken en betekenissen van verschillende dieren. Hier E t/m K.

Eekhoorn – Actief, paraatheid, bewustzijn, opmerkzaamheid, sociaal, activiteit, speelsheid en voorbereiding, een sterke aanwijzing dat je op dit moment op het juiste spoor zit, speelsheid, energie, vertrouwen, je zit op het juiste spoor, trouw blijven aan je doeleinden, volhouden = succes De eekhoorn is een verzamelaar. Hij bouwt voorraden op en is zodoende tegen alle eventualiteiten gewapend. Omdat hij verschillende verstopplaatsen voor zijn voedselreserves heeft, zal hij ook de langste winter beslist kunnen overleven. Andere kenmerken zijn z’n aanpassingsvermogen en snelheid. Zijn afleidingsmanoeuvres zijn uniek. Eekhoornmensen vinden het moeilijk ook maar eventjes stil te zitten of te luisteren. Als dit diertje zich in uw dromen vertoont, is dat een aanwijzing dat u zich op de toekomst moet voorbereiden, uw krachten moet verdelen en grote veranderingen kunt verwachten. Daaronder valt ook dat u zich moet ontdoen van de ballast die sowieso geen vruchten meer zal afwerpen. Geef weg wat u niet meer nodig heeft, en bereid u voor op de verandering.

Eend – Ze staat voor vertrouwen, evenwicht en warmte, contact met je emoties, voor vruchtbaarheid en welstand, emotionele sterkte en rust, bescherming, instinct, moederschap, gratie en troost. Als symbool van liefde en kennis van geheimen kom je de wilde eend vaak tegen in sprookjes. De eend helpt je je open te stellen voor de wereld en bevordert het voorstellingsvermogen. Hij helpt je door je een spiegel voor te houden. Zolang je niet helder hebt waar je staat, is het lastig om er iets aan te doen. De eend kan zich redden in de lucht, op het land en in het water en hierdoor kent hij een hoop inzichten die hij je mee zal willen geven.

De eend zal je moed geven om te vertrouwen, maar ook om zelf keuzes te maken. Met zijn vleugels zal hij je beschermen tegen het onbekende en zal hij je warm houden. Vind de rust in jezelf en laat je niet lijden door andermans gevoelens. Wees er voor anderen, maar laat het je eigen innerlijk niet raken. Door haar relatie met water is ze nauw verbonden met de vrouwelijke energieën, het astrale niveau en het emotionele leven van de mens. Water is voor alle leven op aarde onontbeerlijk. Eenden herinneren ons eraan dat we van het levenswater moeten drinken en in nauw contact moeten blijven met onze eigen emotionele wateren. Op het land kunnen ze niet zo goed uit de voeten.

Voor degenen met een eend als totem kan dat weerspiegelen dat ze zich mogelijk niet erg op hun gemak voelen bij de meeste mensen in hun leven. Vermoedelijk voelen ze zich pas in hun element te midden van geestverwanten. Het verschijnen van eenden in ons leven kan aangeven dat we een kans daartoe krijgen. Wilde eenden tonen heel sterk hun affectie en zijn erg gericht op het groepsgebeuren. Ze hebben graag andere om zich heen. Ze keren ook terug naar de plaats waar ze zich veilig en op hun gemak voelen. Eenden kunnen ons er aldus soms aan herinneren dat we moeten terugkeren naar die delen van onszelf of die activiteiten waarbij we ons veilig en op ons gemak voelen. Alle eenden drijven en zwemmen moeiteloos-sierlijk over het water. Als totem kunnen ze je helpen eleganter met je eigen emoties om te gaan en je er lekker bij te voelen. Ze kunnen je leren harmonieus mee te drijven op het komen en gaan van de wateren van het leven.

De eend is altijd op zoek naar een partner en deze keer vindt hij het ook. In de komende periode is er voor u dan ook een kwestie, associatie, een vereniging, een verbintenis of zelfs een huwelijk op komst. Kortom een tijd van verbintenissen die positief uit kunnen gaan pakken voor u. Op liefdesgebied ziet alles er goed en gezond uit. Er is niet veel instabiliteit of onvrede te verwachten de komende tijd. Het water blijft nog wel een tijdje kalm.

Eenhoorn – Licht, zuiverheid, gids, kracht

Egel – Zelfbehoud, onschuld, defensief, aardegebonden, behoudsgezind, vasthoudend, levensgenieter.

Ekster – Juiste gebruik van intelligentie, beschermgeest, occulte en metafysische kennis. Zoals de ekster duikt op glanzende voorwerpen, zo duikt u op zaken die u trekken. Daarin zult u een grote edelmoedigheid vertonen, morele kracht, loyaliteit en trouw. Het kan iets geheel nieuws zijn waarop u zich stort. Dat u misschien niet de juiste ervaring heeft maakt helemaal niet zo veel uit want u krijgt namelijk ook te maken met iemand die de nodige ervaring heeft en die ook nog eens te vertrouwen is. Met die hulp aan uw zijde zal het u allemaal wel gaan lukken.

Eland – Trots, majestueus, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen,overleving. Zelfrespect is de kracht van de eland. Het is de erkenning dat een scheppingsproces met wijsheid is volbracht. De trots en de kracht van de eland zijn bijzonder imposant. De leer van de eland is dat we onze vreugde over een geslaagde daad luidkeels moeten uiten, zoals de eland zijn bronstkreet in het voorjaar laat galmen. Daarbij gaat het er niet om bijval te krijgen, maar ruimte te scheppen voor het gevoel van overvloeiend geluk. Vreugde over succes sleept anderen mee. Vaak beschikken de oudsten over de kracht van de eland en kunnen ze de jongeren moed geven en hun laten zien hoe ze die moed op een verstandige manier kunnen gebruiken om succes te boeken. Zij weten wanneer vriendelijkheid op haar plaats is en wanneer een mens beter zijn woede kan laten blijken. De eland laat zien hoe belangrijk het is zichzelf een schouderklopje te geven en het eigen succes te respecteren. Zo zou u ook alle andere betrokkenen moeten prijzen en aanmoedigen, want stimulering is voor iedereen belangrijk!

Everzwijn – Krijger, oerkracht, oerwijsheid, onderzoekend, healing.

Ezel – Nederigheid, intelligentie, wijsheid.

Fazant – Vruchtbaarheid, Sexualiteit.

Feniks – Dood en wedergeboorte, zonnenenergie , magie.

Forel – Op je gemak voelen met je emoties, ontspanning en levensvreugde.

Fuut – Elegantie, melancholie, uitdrukking van diepe gevoelens door dans.

Gans – Waakzaamheid, liefde, trouw, levenslange trouw, reizen, gemeenschap, welsprekendheid, brenger van goed nieuws, kennis. de gans is een trots dier. Hij biedt een schouder om op uit te huilen, maar verwacht niet meer van hem! De gans waarschuwt u wanneer er gevaar dreigt maar ze kondigt ook nieuws aan. Behalve dat u nieuws te horen zult krijgen, krijgt u ook een advies en duidelijke waarschuwing. Zelfs een aanbeveling. Neem dat advies ter harte, anders komt u er niet zo goed van af. U zult hoe dan ook verstandige voorzorgsmaatregelen moeten gaan nemen. In veel culturen staat deze watervogel, die kan opstijgen en neerdalen als hij dat wil, symbool voor de menselijke ziel.

Bij de grieken was de gans de boodschapper van de goden. In het oude Egypte legde ze het kosmische ei. De wilde gans was het vervoermiddel door de lucht van Aziatische sjamanen, van de hindoe-god Brahma, bij de indianen symbool voor de trektocht die leidt naar innerlijke verandering. In het oude India toont ze het verlangen van de ziel om bevrijd te worden van samsara, van het wiel van geboorte en dood, van reïncarnatie en karma.

Geit – Flexibiliteit, doorzettingsvermogen, kracht.

Gems – Standvastigheid, streven naar nieuwe hoogten.

Gier – Purificatie, dood en wedergeboorte, nieuwe visie, wijsheid en kracht. U bent op veel vlakken behoorlijk zuinig geweest en daar zult u nu profijt van hebben. U ziet weer nieuwe mogelijkheden en gaat er vol nieuwe moed weer hard tegen aan. U slaat zelfs aan het opruimen en bent nog beter georganiseerd dan voorheen. Mogelijk veranderd u zelfs van omgeving of veranderd u uw huidige omgeving! U steekt veel energie in huiselijke aangelegenheden en de dagelijkse beslommeringen van het huishouden. Doe wel de juiste investeringen en wees gul als het moment daar is.

Giraf – Hogere intuïtie, overzicht, vooruit zien

Goudhaantje – Er wacht u een leuk buitenkansje, dat u zomaar in de schoot geworpen zult krijgen. In feite lijkt alles er even heel zonnig uit te zien. Zelfs een gunstig resultaat of een direct succes ligt nu binnen handbereik. Soms zult u even het spel mee moeten spelen, maar zonder al te veel moeite zult u het spel goed spelen en het tot een goed einde weten te brengen waarin voordeel u ten deel zal vallen.

Gordeldier – Bescherming, veiligheid, grenzen neerzetten. Door zijn pantsering kan het gordeldier zich optimaal tegen aanvallen van vijanden beschermen. Het leert de mens zelf zijn grenzen vast te stellen en te bepalen welke ervaringen hij bereid is in zijn leven op te doen. Het gordeldier is het totemdier van de medicijnschilden. Op zo’n schild staat alles afgebeeld wat zijn drager wenst en wat hem beschrijft. Dan weten allen die hem ontmoeten, bewust of onbewust, wie ze voor zich hebben en wat de betrokkene verwacht. Met zijn pantser zorgt de gordeldierkracht ervoor dat u geen dingen doet die u niet echt wilt, en dat u zich afschermt van de de eisen van anderen. Het kan helpen de ja-knikkers mentaliteit af te schaffen en het leert waar te nemen of de situatie waarin u zich bevindt goed voor u is of niet.

Grasmus – De tijd voor knusse momenten is aangebroken en u zult er niet eens de halve wereld voor af hoeven te reizen. U zult een zeer goede relatie hebben met een vriend of vriendin die zeer plezierig, vriendelijk en aardig is. Daardoor komt u goed in uw vel te zitten en dat straalt u dan ook uit. Mede daardoor zult u zelf heel aardig en attent zijn tegenover anderen, en dat zal weer zijn positieve invloed op uzelf hebben.

Haai – Ouderlingen, overleven, strijder.

Haan – Nieuw begin, wederopstanding, mannelijke kracht, hoop, sexualiteit.

Haas – Vruchtbaarheid, regeneratie, overvloed, snelvoetig, maanmagie. Hij toont ook dat het van richting te veranderen als er een bedreiging is soms heel lonend kan zijn of het jezelf bevriezen d.w.z. dat stil afwachten tot de cyclus voorbij is en een nieuwe cyclus is begonnen nieuwe wegen kan openen. De haas staat in het dierenrijk voor angst. Door zijn constante angst om door een lynx, coyote, arend of slang gedood en verslonden te worden trekt de haas deze dieren juist op een magische manier aan en gebeurt datgene wat hij het meeste vreest. Omdat op aarde telkens gebeurt wat men verwacht, is het de leer van de haas dat datgene waarvoor men het meest bang is het vaakst zal gebeuren. Vermijd elke zwartkijkerij en elke angst dat ziekten of een andere vorm van ongeluk u kunnen treffen. Anders trekt u juist die gebeurtenissen aan en zult u de universele wet leren dat u zelf steeds de oorzaak bent van alles wat u overkomt.

Hagedis – Loslaten, ontwijken, kalmte, veiligheid, subtiliteit, welzijn,ontwijken, gezondheid en wederopstanding, bescherming tegen slechte invloeden. De hagedis symboliseert de wereld van de dromen, aan gene zijde van ruimte en tijd. Hij droomt van de toekomst. de hagedis leert hoe men met behulp van dromen toekomstige realiteit kan scheppen. Omdat hij in de toekomst kan kijken, weet hij steeds van te voren wat er gebeurt. Daartoe behoren ook de zichzelf vervullende profetieën. Een situatie wordt gedroomd en het is aan de dromer om te beslissen of hij de situatie van energie voorziet en daarmee tot werkelijkheid brengt of niet. De hagedis nodigt u uit om uw dromen nauwkeurig gade te slaan en uw schaduwen goed te bekijken. Zijn uw toekomst, uw hoop of uw angst verschenen? De leer bestaat eruit dat u voor alle gebeurtenissen in uw leven zelf de verantwoordelijkheid draagt, bewust of onbewust, omdat deze uit uw wensen en angsten voortkomen.

Havik – Concentratie, bescherming, oplettendheid, waarheid, overzicht, besef, kracht.

Hert – Vriendelijkheid,camouflage,onschuld, gevoel,liefde, gratie en zachtmoedigheid.

Hinde – Vrouwelijke tederheid, gratie, subtiliteit, spirituele dimensies onderzoeken.

Hond – Vriendschap, loyaliteit, trouw, bescherming, samenwerking. Over de hele wereld wordt de hond in verband gebracht met trouw en betrouwbaarheid. Het is het oerinstinct van de hond zijn baas te dienen. Hoewel hij vaak slecht behandeld wordt, reageert hij op alles met liefde. Omdat de hond er scherp op let dat hij door zijn baas gerespecteerd wordt, is het natuurlijk ook mogelijk hem met een verkeerde opvoeding te bederven. In wezen is hij de beschermer van zijn baas en is hij bereid tot het uiterste te gaan en hem zelfs in bijzondere omstandigheden in de dood te volgen. In de traditie is hij ook de bewaker van geheime gebieden en de beschermer van oude kennis Het hart van de hond is vol medeleven en schenkt geen aandacht aan de menselijke zwakheden. De hond kan helpen deze kwaliteit ook in de mens op te wekken. Hij leert ook van tijd tot tijd zijn loyaliteit jegens zichzelf en anderen te beproeven.

Hop – Deze vogel brengt u met zijn aanwezigheid heel wat kennis en inzicht. Dat komt goed uit voor iemand die zo praktisch is ingesteld als u. De komende periode gaat u wat nieuws leren en zult u op persoonlijk vlak een ontdekking doen. Dat kan goed uitkomen en in uw voordeel werken. De door u opgedane kennis en vergaarde informatie, zult u doorgeven aan anderen. Blijf wel eerlijk en oprecht!

Hommel – Als de hommel op jouw pad komt, is het tijd voor verandering. Dat wil niet zeggen dat je al je schepen achter je moet verbranden, maar wel dat je eens goed kijkt naar wat overbodig is geworden in jouw leven. Op zolder bijvoorbeeld. Wat moet je met al die spullen waar je toch al jaren niet naar gekeken hebt of die je toch niet meer past of eigenlijk helemaal nooit leuk hebt gevonden? Creëer een opgeruimd nest voor een frisse start of als je het rigoureus wilt aanpakken, dan is het misschien tijd voor een andere woning. Of je kunt merken dat de mensen waar je jarenlang een goede band mee hebt gehad verder van je af komen te staan. Misschien is het tijd voor een schoonmaak in je vriendenkring. Soms scheiden de wegen, maar er komen altijd weer nieuwe mensen op je pad. Door schoon te maken, maak je ruimte voor iets nieuws. Een hommel geeft aan: tijd om opnieuw te beginnen en dromen te realiseren.

Ibis – De ibis duikt op om u te helpen bij ziekte en verdriet. Als u ziek bent dan kan Ibis u helpen te herstellen. Dat geldt zeker ook voor geestelijke problemen en vooroordelen. De komende periode zult u zichzelf in de hand hebben en de situaties goed kunnen beheersen. U zult een zeker welzijn gaan ervaren. Loop niet te hard van stapel en blijf werken aan uzelf en uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

IJsvogel – Zonneschijn, voorspoed, liefde.

IJsbeer – Kracht, overlevingstechniek, eigenwijsheid.

Jachtluipaard – Zelfkennis en snelheid.

Jaguar – Wijsheid, concentratie, kracht, moed, snelheid.

Kalkoen – Overvloed, delen, moedig. De kalkoen stat voor het gulle delen en weggeven. Opdat anderen kunnen leven, offert de kalkoen zijn leven op. De leer van de kalkoen zegt dat het niet nastrevenswaardig is voortdurend goederen op een zelfzuchtige manier op te stapelen, maar dat het belangrijk is met anderen te delen. Het leven is als heilig te beschouwen en daarom moeten we ervoor zorgen dat alle mensen het goed hebben. Mensen met kalkoenenergie handelen steeds met het oog op anderen. De basis voor deze houding is geen verkeerd schuldgevoel, maar vloeit voort uit het inzicht dat de Grote Geest in alle wezens woont. Daar komt nog de kennis van de kosmische wet bij, die zegt dat alles wat we aan anderen geven, tot ons zal terugkeren. De kalkoen leert ons te delen.

Als hij in de dromen opduikt, kan dat ook een aanwijzing zijn dat u binnenkort een geschenk of een voordeel zult krijgen.De kalkoen kondigt u een periode van grote voorspoed aan. Ook zult u geestelijk rijker gaan worden. Er is zelfs de mogelijkheid dat u niet alleen geestelijk, maar ook financieel zult kunnen profiteren van een florerende situatie. Een periode waarin u erg vruchtbaar, creatief en productief zult zijn. Pas wel op dat anderen niet over uw rug mee willen profiteren. Voordat u het weet slachten ze u. Wees dus ten alle tijden op uw hoede.

Kameel – Meesters in overleving, oplossingszoekend, helderziendheid, vorige levens, healing.

Kameleon – Helderziendheid, aura gevoeligheid, kunnen veranderen.

Kangoeroe – Springkracht, vrijheid, lichaam controle, veerkracht

Kariboe – Zelfwaardering.

Kat – Magie en mysterie, zelfbeschikking, vrijheidsliefde, zevende zintuig, intuïtie, sensueel, gevoelig, balans tussen werelden, onafhankelijkheid, energiebalans, trots, zelfverzekerdheid, liefde, geluk, nieuwsgierigheid, negen levens, intelligentie, onvoorspelbaarheid en genezende gaven. Een kat staat bekend om zijn soepelheid. Hij is een uitstekende zielgids en zal je beschermen met zijn ‘zevende zintuig’; het vermogen om energieën uit de andere werelden te zien. Hij is buitengewoon scherp en opmerkzaam en zal zelden een uitglijder maken. Op hem kun je vertrouwen. Een kat kan prima op zichzelf vertrouwen en hij zal je vragen om datzelfde te doen. Weet wat goed voor jezelf is en wees je bewust van wat je zelf kunt en zeker ook wilt.

De kat leert je je angsten en schuldgevoel los te laten, er is geen schuld noch straf. Er is enkel een groeien en oefenen, Je leert anders naar de wereld kijken i.p.v. fouten zie je lessen. De kat zal je met wijsheid begeleiden, over je waken en je loyaliteit schenken. De kat is eigenzinnig maar zal feilloos aanvoelen wat jij nodig hebt. De traditionele vijand van de kat is de hond, maar dit is niet zijn enige vijand. Met de kat als totem doe je er goed aan ook de muis en de hond te bestuderen. Daardoor begrijp je zijn magie beter en kun je evenwichtiger met zijn energieën werken. atten hebben ook een ‘vingerafdruk’. Het patroon op hun neus is namelijk uniek. Het volgen van je eigen neus is een belangrijke boodschap die de kat je brengt.

Kauw – Trouw, aanpassingsvermogen, overleven.

Kever – Herrijzenis, bescherming, verandering.

Kikker – Vrede, emotioneel genezen, plezier, transformatie, evolutie, verbonden met de genezingsceremonie van het water. De kracht van de kikker hangt rechtstreeks samen met het element water en de reinigende kracht van de regen. Hij heeft een band met alle initiatieriten die met water te maken hebben. Zoals de mens in het moederlichaam eerst het element water leert kennen, brengt ook de kikker het begin van zijn leven door als kikkervisje. De kikker heeft de macht regen op te roepen door een bepaald lied te zingen. Mensen met kikkerenergie zijn vaak goede mediums of genezers. Deze kracht stelt hen in staat hun omgeving te zuiveren van negativiteit en wordt gebruikt om plaatsen van spoken te bevrijden of zieken van hun lijden af te helpen. De kikker kondigt altijd de verandering in een nieuw leven aan. Als de kikker in uw dromen springt, kan het tijd zijn om een pauze te houden, aandacht aan uzelf te besteden en uzelf te reinigen. Daartoe behoort ook de bevrijding van onaangename en hinderlijke levensomstandigheden. Het is belangrijk ruimte te scheppen voor de ontplooiing van een nieuw leve

Kip – Nieuw begin, wederopstanding, seksualiteit, hoop.

Koe – Vruchtbaarheid, moeder of vaderschap, banden met vorige levens, genieten van het leven. de koe is een moederlijk dier, dat goed voor haar jongen en haar thuisbasis zorgt.

Koekoek – Snelheid, waakzaamheid. Een tijdje leek het erop dat er over en weer wat geduwd werd, alsof de ander alles voor zichzelf alleen wilde hebben. Toch komt daar nu verandering in. U zult namelijk getroost en geholpen worden en een ander zal zich met u gaan verzoenen. Juich echter niet te vroeg want mede daardoor zal er opnieuw een moeilijke situatie ontstaan. Toch zult u op veel vlakken met anderen een goede deal weten te sluiten. Pas wel op dat u anderen niet wegduwt. Schuif allemaal een stukje in en er passen er veel meer in hetzelfde nest.

Kolibrie – Schoonheid, waakzaamheid, geluk, boodschapper, onuitputtelijke vreugde, levensnectar. De kolibrie houdt van het leven en van vreugde. Hij geniet van mooie bloemen en de harmonie en de natuur. Hij is heel gevoelig voor onharmonische trillingen en vlucht ervoor weg. De kolibrie is uitsluitend gericht op schoonheid en esthetiek. Zijn medicijn is de verbreiding van liefde en vreugde, zowel onder de bloemen als onder dieren en mensen. Veel planten bloeien en leven voor hem, omdat hij ze verspreidt tijdens het verzamelen van nectar. De magie van de kolibrie is dat hij het hart opent. Om die reden worden op veel plaatsen kolibrieveren voor liefdesmagie gebruikt. Zijn vliegtechniek is uniek in het vogelrijk, want hij kan naar voren en naar achteren vliegen en in de lucht stilstaan.

Volgens de oude leer van de Maya behoort de kolibrie al tot de volgende cultuurperiode, de vijfde wereld. Deze kleine, tere vogel heeft geen enkel verstand van wereldse dingen. Zijn leven is voor hem één grote duizeling van geluk. Mensen met kolibriekracht hebben dezelfde geaardheid. Omdat ze steeds op zoek zijn naar evenwicht en vreugde, helpen ze anderen levensvreugde te ontwikkelen en halen het beste uit hen. Net als de kolibrie hebben ze een hekel aan lelijkheid en een slecht humeur en vinden ze altijd plekken waar de schoonheid woont.

Konijn – Vertrouwen, moederinstinct, geloof, verzorging, geluk, vruchtbaarheid, groei. Het konijn helpt je wanneer je wilt leren om je angsten los te laten tijdens je groeien en het verleggen van je eigen grenzen. Het Konijn kan je ook helpen met productiviteit, luisteren, sluwheid, snelheid en onschuld. Het konijn toont je dat het tijd is je angsten los te laten i.p.v. ze vorm te blijven geven. Hij toont ook dat het van richting te veranderen als er een bedreiging is soms heel lonend kan zijn of het jezelf bevriezen d.w.z. dat stil afwachten tot de cyclus voorbij is en een nieuwe cyclus is begonnen nieuwe wegen kan openen. klein Konijn… Ren niet als een schicht! Hollen stopt de pijn niet, en maakt het zwart niet licht.

Korhoen – Geboorte en Wedergeboorte, persoonlijke kracht, beweging.

Kraai – Raad, wijsheid, magie, beschermer van de heilige wetten. De kraai is de bewaker van de grote geheimen. Hij heeft als enige het vermogen om de wetten van deze wereld te breken door de gedaante van andere wezens aan te nemen. Daarnaast is hij in staat zich op twee plaatsen tegelijk op te houden In de kraai versmelten verleden, heden en toekomst, want hij leeft in de leegt zonder tijd te ervaren. Omdat licht en schaduw zich ook in hem verbinden, kent hij tegelijkertijd zowel hun uiterlijke als hun innerlijke waarheid.

De kraai behoedt de heilige wet, die rechtstreeks van de god is gekomen, en heeft eens verkondigt dat dat alles wat bestaat, uit de vrouw wordt geboren. De Heilige Wet is de wet van de waarheid en is niet te verwarren met de geboden van de mensen of enig godsdienstig stelsel. Kraaienmensen moeten achter hun eigen inzichten staan en er voortdurend mee bezig zijn volgens de waarheid te leven. Maak uw eigen hogere zelf tot uw leider, verander uw vorm en wordt uw eigen toekomstige zelf! Accepteer de opheffing van de natuurwetten en waag onbevreesd een blik in de toekomst.

De kraai verschijnt om u te waarschuwen en brengt u slecht nieuws. Hij probeert u ook duidelijk te maken dat u een stapje terug moet doen en tijd aan u zelf moet besteden. U zult zich bewust moeten worden van iets dat heel belangrijk is voor u of voor anderen. Lukt u dat niet dan ziet het er nog somberder uit. Pas ook op dat u zich de ogen niet laat uitpikken door anderen. Het is nu de tijd om orde op zaken te stellen en aandacht aan uzelf te besteden voor het straks te laat is. De gezondheid dient u strak in de gaten te houden!

Kraanvogel – Balans, gratie, schoonheid. Er staat u een sierlijke en mooie periode te wachten waarin uw gevoelens loyaal, oprecht en integer zullen zijn. U zult zich vol trouw en goede wil gaan gedragen en iemand anders zal zich tegenover u ook zo gaan gedragen. Wat gaat hier uit voortkomen? Één ding is wel zeker, u pronkt beiden zo erg dat de veren er bijna vanaf vliegen. Geniet er maar van!

Krab – De krab wil je duidelijk maken dat je je emoties moet tonen aan de buitenwereld.. zo krijgen mensen een betere indruk van je en kan je jezelf ook beter uiten. Je rug rechten en jou ware gezicht laat zien.. Alleen dan kan je jezelf volledig tot je recht laten komen.Wedergeboorte.

Kreeft – Aantrekkingskracht, bescherming, Seksualiteit, scheppingskracht, creativiteit, krachten en talenten, gevoeligheid.

Krokodil – Overleving, kracht, gulzigheid, de krokodil combineert heimelijkheid met agressie. Het dier maakt je listig.

Kwal – Hogere intuïtie, wijsheid in jezelf, loslaten, verankeren in de aarde

kwartel – Hoe kwetsbaar u soms ook bent, maar zelden laat u dat merken aan anderen. Daarmee denkt u uw ware gevoelens goed te verbergen. Anderen hebben u echter helemaal door want u straalt vaak al uw emoties en wensen uit zonder het te beseffen. Vooral als uw gevoel er echt bij betrokken raakt stelt u zich wat kwetsbaarder op, zonder het vaak te willen. Waardoor heeft u zich nu weer laten gaan? Wordt of bent u verliefd? Valt u ten prooi aan intensieve, vurige gevoelens? Het zou zo maar kunnen. De kans dat u krijgt wat u wilt is zeker aanwezig want er staat u een gelukkig moment en winst te wachten. Dat kan geestelijke winst zijn maar zelf ook materiële winst is niet geheel ondenkbaar.

Kwikstaartje – U bent zo nu en dan wat overgevoelig terwijl op andere momenten u vrolijk rond lijkt te springen. Uw omgeving en de dingen om uw heen hebben nogal eens een grote invloed op u. Ook nu weer blijven uw gevoelens en verlangens een belangrijke sleutelrol spelen. Dat zal zich uiten op veel vlakken. Ook zult u verblijd worden of iemand blij maken de komende periode. U zult zich erg goed bij iemand voelen en samen met de ander een prettige tijd doorbrengen. Laat u echter niet te veel gaan in uw gevoel maar geniet er wel met volle teugen van.

 

Lees verder voor deel 3.