Energie doorgeven bij dieren

Hieronder een 3-tal oefeningen (energie doorgeven), die wil ik je meegeven zodat jij dit bij je huisdier kan doen. Op die manier zul jij zijn angst en onzekerheid voor een groot deel weg kunnen nemen. Bij onrust en onzekerheid is het namelijk de baas/eigenaar de juiste persoon die het huisdier gerust kan stellen.

Oefening 1.
Positie van je handen: kop en staart. Plaats 1 hand tussen de oren van je huisdier of boven op de nek, de andere hand op zijn rug, vlakbij de staart inplant. Blijf zo zitten, maak je hoofd leeg en probeer nergens aan te denken. De rest gaat via je handen vanzelf.healing bij dieren

Oefening 2.

Positie van je handen: leg 1 hand tussen de schouder (boven op de rug) en de andere hand op zijn hart. (linkerzijde van de borstkas, vlak naast de linker-elleboog)

Wanneer je een van de positie hebt uitgekozen (of eentje die de hond of ander huisdier accepteert), concentreer jij je gewoon op je handen en verder doe je niets, behalve dat je probeert je hoofd leeg te maken. Op deze manier geef jij zelf energie door naar je hond.

Oefening 3.
Laat je hond of ander huisdier voor je gaan zitten en begin met je handen op de uiteinde van de rug te leggen, daar bij de staartinplant. Wrijf dan met je handen in een rechte lijn naar boven, naar de nek en daarna ga je met je linkerhand over de linker schouder heen en gelijkertijd met je rechterhand over de rechterschouder heen, en dan zo weer langs de rug (dus via de zij) weer naar beneden naar de beginpositie.
Dit gaat dus met je rechter en linkerhand synchroon. Als je het onder de knie krijgt, dan gaat het in een vloeiende beweging door. Niet te snel maar ook niet te langzaam. Gewoon op een rustige manier je handen van beneden naar boven over de huid wrijven, over de schouderpartijen en langs de zij weer naar beneden.
Je zult merken dat je hond of ander huisdier hier rustig van wordt, als ze eenmaal doorheeft hoe lekker het is.
Wanneer je zelf denk dat het genoeg is, dan is de laatste handeling dat je met je 2 handen vanaf de schouderpartij in 1 rechte lijn naar beneden (naar de staart dus) gaat, zodat je eigenlijk alles wegveegt. Je handen gaan voorbij de staart even door.

 

Let op:
Deze oefeningen kunnen lichamelijke sensaties te weeg brengen bij je huisdier. Je huisdier begrijpt deze niet en daarom is het volgen van je eigen intuïtie maar ook een scherpe waarneming heel belangrijk. Let goed op de verbale en non-verbale signalen die je huisdier tijdens deze oefeningen toont.

Wanneer je huisdier er genoeg van heeft, zal hij onder je handen weg lopen. In het begin kan het zijn dat hij tegen zal stribbelen. Want dit is nieuw en nieuw is eng! Forceer niets en probeer het de volgende dag weer. Zodra je huisdier gaat merken dat het juist fijn is en dat hij/zij er energie van krijgt, dan zal je huisdier langer bij je blijven staan.

Sommige geven tijdens de behandeling precies aan waar ze behandeld willen worden. Dieren weten wat goed voor hen is en wat ze nodig hebben. Ze gaan op hun rug liggen zodat je goed bij de buik kunt of ze schuiven hun hoofd onder je hand. Onze je-weet-wel-kater kon dit altijd zo goed; hij wist precies je hand daar neer te leggen waar nodig was. Zo Mooi!!