Hartscontact maken

Het maken van hartscontact is een andere manier van een verbinding leggen met je dier.
Het is een heel directe manier van communiceren, die mogelijk is wanneer je bij het dier bent waar je contact mee wilt leggen. Anders dan bij het vorige hoofdstuk is bij deze oefening namelijk wel het betreffende dier in je directe omgeving.
Als je hartscontact maakt met je dier ontstaat er zielscontact. Zielscontact is belangrijk wanneer het gaat om communiceren met dieren. Wanneer je namelijk zielscontact hebt, komt een goede communicatie tot stand en ontvang je de juiste informatie.

Hartscontact maken, doe je als volgt:

1) Ga bij het dier zitten. Laat het gewoon doen waar het mee bezig is, belemmer het nergens in. Als je een dier hebt dat gemakkelijk bij je komt liggen dan kun je het ook op schoot nemen of bij je op de grond nemen.
Neem een gemakkelijke houding aan, een houding waarbij je je twee handen op het dier kunt leggen.
Je gaat straks je handen op het dier leggen. Let erop dat je tijdens het contact het dier niet aait, kriebelt, vuiltjes gaat lospeuteren of iets dergelijks. Het gaat erom dat je gewoon je handen op het dier legt. Laat het dier vrij in zijn beweging en houd haar niet vast. Ook als het weg wil lopen, laat het dan, het contact moet vrij zijn en zonder dwang.

Wil het dier in eerste instantie niets van je weten, kies dan een moment waarin het, in alle vrijheid, wel bij je blijft staan of zitten.

2) Ontspan jezelf en sluit je ogen.
Zit je op een stoel met het dier op schoot, plaats dan beide voeten op de grond, zit je op de grond dan is het dat ook oké. Beeld jezelf nu in dat er vanuit je stuitje een anker de aarde inschiet, helemaal tot het middelpunt van de aarde. Daarmee ben je goed verankerd. Dat maakt je stabiel.
(Als je hiervoor al een aardingsoefening hebt gedaan is deze visualisatie niet nodig)

3) Vervolgens roep je bij jezelf een herinnering op aan een moment waarop je heel erg gelukkig was, een moment waarop je zielsveel van iets of iemand hield. Een moment dat zo intens was, waarvan je misschien wel een traantje moet laten zo intens als dat was. Of kies anders een moment in de toekomst, een moment dat jou heel gelukkig zal maken.
Houd dat gevoel van geluk vast.
Houd dat adembenemende gevoel vast, houd die herinnering vast. Dat gevoel zit in je hart.

4) Leg je handen nu op het dier. Het maakt niet uit waar, misschien aan weerszijden van het lichaam. Als je maar twee handen gebruikt zodat de energie kan stromen.

5) Stel jezelf nu voor dat je hart naar links en naar rechts een openslaand deurtje heeft. Je hart, helemaal vervuld van die herinnering aan liefde, opent nu haar deurtjes. De liefde die in je hart zit, stroomt nu via je schouders, bovenarmen, ellebogen, onderarmen, polsen en handen rechtstreeks naar het dier. Alle liefde die jij in je voelt, geef je door aan het dier.

Als het dier genoeg heeft, staat het vanzelf op en loopt het weg. Belemmer het dier dan niet in haar bewegingen. Gewoon laten gebeuren wat er gebeurt.
Het ene dier staat sneller op dan het andere. Het is jouw liefde. Zeker niet twijfelen of je het wel goed hebt gedaan. Liefde is altijd goed.

Kun je op geen enkel moment lichaamscontact maken met het dier? Ga er dan bij in de buurt zitten. Kijk het niet aan, wend je hoofd af. Open je handen. Richt je geopende handpalmen naar het dier en stuur je liefde door de lucht, laat je handpalmen stralen richting het dier. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen bij vissen of kooidieren. Ook kun je in dit geval je handen op de kom of op de kooi leggen om de hartenergie te laten stromen.

Een verwend dier? Integendeel!Aan het geven van liefde, van echte onvoorwaardelijke liefde, zitten geen beperkingen. Je mag het zo vaak geven als je wilt. Een overdosis liefde geven, bestaat niet.
Je creëert er geen verwend nest mee. Aan elk negatief gedrag immers ligt een bepaalde mate van onzekerheid van het wezen ten grondslag. Als dit gevoel van onzekerheid kan worden weggenomen, of als we dit kunnen laten afnemen door het geven van onvoorwaardelijke liefde, zal dit negatieve gedrag steeds verder naar de achtergrond verdwijnen.

bron: www.dierentolk.nl