Hoe werkt een medium

[Eerst even deze kanttekening: het woord medium past totaal niet bij mij ondanks dat ik er wel eentje ben. Daarom met dank aan…wie dan ook….. Lees hier het idee achter: Mensentolk. Op deze website zal ik het woord Medium laten staan. Nog wel het volgende: dit jaar heb ik besloten GEEN readings meer aan te nemen van (overleden) personen. De reden kan je hier lezen]

 

Er wordt vaak gedacht dat een medium alles weet, maar dat is een totale misvatting. Een medium kan alleen maar doorgeven wat hij door krijgt. Een medium is een doorgeefluikje of een fax, of hoe je het ook noemen wilt.

Ieder medium heeft zijn eigen gaven. Zo zijn er mediums die prima werken terwijl ze alleen helderhorend of alleen helderziend zijn. Maar het zal begrijpelijk zijn dat een medium met meer gaven ook een grotere taak heeft. Ten slotte is zo’n medium voor Gidsen een gemakkelijk doorgeefluik.

Dit stuk bevat informatie over hoe een medium door Gidsen in liefde gebruikt wordt. Zodat men weet hoe het werkt, om misverstanden te voorkomen en om het fabeltje uit de wereld te helpen dat een medium alles weet. Een medium weet, zoals men nu begrijpt, wat Gidsen hen laten weten, niet meer en niet minder. Een medium zou letterlijk gek worden als hij continue alle informatie van elk mens of dier zou doorkrijgen. Zowel als beveiliging voor het medium, als voor de privacy van zijn medemens wordt dit doorgeven gedoseerd: alleen wat op dat moment door de Gids of overgegane ziel nuttig wordt bevonden voor de vraagsteller.

Heldervoelendheid
Heldervoelendheid is een mooi gegeven want Gidsen kunnen dan emoties overbrengen, zowel van de stoffelijke als de astrale mens. Voor het medium is dit zwaar, omdat het medium ook in het persoonlijke leven emoties van andere mensen opvangt en beleeft. Zo zal een heldervoelend medium door andere mensen als wisselvallig worden ervaren, niet wetende dat deze wisselvalligheid niet met zijn karakter te maken heeft maar met het overnemen van emoties van anderen.

Toch heeft dit ook voordelen, van als een heldervoelend medium van zelf erg verdrietig is op een bepaald moment, dan zal een vrolijk iemand die zich in zijn buurt bevindt dit medium erg vrolijk maken, omdat het medium wordt beïnvloedt door deze emotie. Andersom kan echter ook het geval zijn. Door ervaring en begrip zal het medium dit echter in banen kunnen leiden en het verdriet als een boodschap zien en het daarna weer weg kunnen geven.

Heldervoelendheid gaat echter over veel meer dan alleen emoties. Een heldervoelend medium pakt zowel emoties als ziekten, kwalen, pijnen, de lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen van de stoffelijke en astrale mens. Het medium voelt dan bijvoorbeeld dat een overgegane ziel pijn in zijn hartstreek had en zo is overgegaan. Hij voelt, naast de emotie die daarbij hoorde, de pijn in de hartstreek letterlijk bij zichzelf, tot het moment dat de boodschap duidelijk is voor het medium en hij dit kan doorgeven.

Dus een heldervoelend medium is gevoelig voor alles wat de mens kan beroeren. Een zware taak, mar voor zowel de Gids al medium een heel duidelijk gegeven om mee te werken. Het medium zal diegene die een consult heeft immers veel informatie kunnen geven over de emotionele en lichamelijke beleving van de stoffelijke of astrale ziel. En dit werkt erg bevestigend voor de vragende partij.

Helderwetendheid
Helderwetendheid spreekt eigenlijk voor zich. Het medium weet gewoon dingen die hij eigenlijk niet kan weten. Bijv. of iemand een andere baan krijgt, of iemand wel of niet thuis is op dit moment, of iemand spoedig overgaat naar Gene Zijde, hoewel niets aanleiding geeft om dat te denken, omdat deze persoon kerngezond is of lijkt.

Het is voor Gidsen een snelle manier om iets door te geven aan het medium. Een kant-en-klaar pakketje.

Gidsen communiceren dus met de kracht van de gedachte maar kunnen zowel gedachten als emoties doorgeven. Gedachten doorgeven is in taal communiceren, emoties doorgeven is in gevoel communiceren. Gidsen geven door wat zij bij het medium kunnen doorgeven, om tot een zo volledig mogelijk beeld te komen in wat het beste werkbaar is voor een bepaald medium.

Lees vervolg 1.