Ik leer….

* Ik leer dat ik niet hoef te reageren op alles dat mij stoort.
* Ik leer dat de energie die nodig is om te reageren op elk ‘slecht’ ding dat mij overkomt, mij leegzuigt en mij ervan weerhoudt de andere goede dingen in het leven te zien.
* Ik leer dat ik niet ieders troost zal zijn en dat ik er niet in zal slagen om iedereen mij te laten behandelen op de manier waarop ik wil dat zij mij behandelen, en dat is geen probleem.
* Ik leer dat proberen iemand te ‘winnen’ slechts een verspilling van tijd en energie is en dat het mij alleen maar met leegte vervult.
* Ik leer dat niet reageren niet betekent dat ik het met dingen eens ben, het betekent alleen dat ik ervoor kies erboven uit te stijgen.
* Ik kies ervoor om de les te leren, het heeft mij gediend en ik leer ervan. Ik kies ervoor om groter te zijn.
* Ik kies voor mijn gemoedsrust omdat dat is wat ik echt nodig heb.
* Ik heb geen behoefte aan nog meer drama.
* Ik heb geen mensen nodig die mij het gevoel geven dat ik niet goed genoeg ben.
* Ik heb geen ruzies, ruzies en valse connecties nodig.
* Ik leer dat soms niets zeggen alles zegt.
* Ik leer dat reageren op dingen die mij storen, iemand macht over mij en mijn emoties geeft.
* Ik heb geen controle over wat andere mensen doen, maar ik kan wel kiezen hoe ik reageer, hoe ik ermee omga, hoe ik het waarneem en hoeveel ik ervan persoonlijk opvat.
* Ik leer dat deze situaties meestal niets over mij zeggen en veel over de ander.
* Ik leer dat al deze teleurstellingen er zijn om mij te leren van mezelf te houden en als een schild zullen dienen.
* Ik leer dat zelfs als ik reageer, het niets zal veranderen, dat het er niet voor zal zorgen dat mensen mij plotseling gaan liefhebben en respecteren, dat het ze niet op magische wijze van gedachten zal veranderen.
* Soms is het beter om dingen los te laten, om mensen los te laten, niet te vechten, niet om uitleg te vragen, niet achter antwoorden aan te gaan, en niet te verwachten dat mensen het begrijpen vanuit jouw visie.
* Ik leer dat het leven het beste leeft als je je niet focust op wat er om je heen gebeurt, maar op wat er in jezelf gebeurt.

Werk aan jezelf, aan je innerlijke rust en je zult beseffen dat niet reageren op elk klein dingetje dat je dwarszit het eerste ingrediënt is om een gelukkig en gezond leven te leiden.

Bron: Sujata Agarwal

Hoe werk jij aan jezelf?