Jezelf afsluiten en afweren

Beschermen.
Om jezelf energetisch te beschermen is het belangrijk om je continu in het Licht te blijven zetten. Doe dit ook voor het slapen gaan. Wanneer je dit niet doet, sta je open voor de astrale krachten. Visualiseer regelmatig een zuiver wit Licht om je heen.

Visualisatie is het werken met gedachtekracht dat onze wil beïnvloedt. Doe deze visualisatie oefeningen op elk moment als je het gevoel hebt negatief beïnvloedt te worden. Nog belangrijker is om deze oefening te doen voor het slapen gaan. Als extra bescherming kun je hierbij ook visualiseren dat er uit je voeten denkbeeldige wortels groeien die zich verankeren in de aarde. Laat ook vanuit je stuitchakra een wortel groeien die zich diep vastzet in de aarde. Op deze wijze ben je goed verankerd en zul je dichter in je lichaam blijven, zodat andere krachten geen invloed op je kunnen uitoefenen. Een rode cirkel om je voeten heen visualiseren helpt ook.

Zie in dat jij alleen bepaald wie in jouw auraveld mag komen. Dus als je bewust je aura sluit, hoef je dit onbewust misschien nog niet te doen. Laat dus niemand toe in je auraveld, zowel bewust als onbewust. Niemand mag zomaar misbruik maken van jouw zuivere energie. Het is echt belangrijk om je energetisch te schonen en te beschermen. Houdt met deze leefregel ook rekening in je leefomgeving. Luister naar lichte muziek en omgeef jezelf met lichte kleuren. Schoon je leefruimtes met voldoende frisse lucht maar ook met zuiverende wierook. Wees je bewust van de negatieve energie die je via de radio of televisie maar ook in de vorm van bezoek in je huis haalt.

Om jezelf energetisch te zuiveren kun je de volgende meditatie doen.
Ga op een stoel zitten, met je voeten stevig op de grond. Veranker jezelf eerst goed, zoals boven beschreven. Zet jezelf in het licht en visualiseer dat je via je kruinchakra helder wit licht of kosmische energie in je lichaam haalt. Laat deze kosmische energie je lichaam zuiveren en opschonen. Laat alle overtollige kosmische energie je aura instromen en vervolgens weer terug in de kosmos. Laat vervolgens alle negatieve energie vanuit je lichaam, via de wortel uit je stuitchakra de aarde ingaan. Visualiseer gelijktijdig dat je via de aarde schone aarde-energie via je voetchakra’s naar binnen haalt (visualiseer deze aarde-energie groen). Laat de aarde-energie en kosmische energie met elkaar versmelten. Voer deze oefening uit op die momenten dat je je vervuild en moe voelt.

Afweren.
Als je door iemand op een zeer negatieve manier bent benaderd en je hebt (ondanks je bescherming) een nare emotionele lading over je heen gekregen, dan kan je het volgende doen om er weer vanaf te komen:

Visualiseer dat alle negatieve energie zich in een bol verzameld ter hoogte van je navel net vóór je lichaam. Verzamel dan een kracht net achter de bol en stoot de bol terug naar degene die jou de lading bezorgd heeft. Belangrijk is dat je de bol ook echt loslaat. Deze methode werkt direct, maar vraagt wel oefening. Bij het gebruik moet je je wel afvragen, waarom je die lading over je heen hebt gekregen, dus wat je eigen aandeel is geweest.

Belangrijk is het je altijd af te vragen in hoeverre het ethisch is, om zo met energie te werken. Eerlijkheid naar jezelf en de ander is daarbij de sleutel. Deze methode alleen gebruiken als er geen mogelijkheid meer bestaat om het uit te praten!

Als iemand, die je niet kunt ontwijken en waar niet mee te praten valt, je voortdurend negatief blijft benaderen dan kan je een spiegel tussen jou en die persoon te visualiseren (met de spiegelende kant naar de ander!). De werking berust op het esoterische principe: wat je uitzendt krijg je terug, vaak in veelvoud!