Mensentolk

Lieve mensen,

Al jaren roep ik dat ik het woord “medium” niet het woord vind wat bij mij past.

Officieel is een medium (Latijn: het midden), een drager of overdrager van iets anders. Dit “iets anders” kan zowel stoffelijk als onstoffelijk zijn.

Een medium kan worden verwezen naar een persoon met een (paranormale) gave tot spirituele communicatie; iemand die een gave heeft om te communiceren met overleden personen en/of overleden dieren. Alleen voor dat laatste hebben we een andere benaming, namelijk Dierentolk.

Ik ben wel een medium, maar dat woord….nee, het past niet, het is niet wat ik gebruik als mensen mij vragen wat ik zoal doe.

Voor mij is een medium een doorgeefluik die de verkregen informatie op een zo goed mogelijke manier mag/kan vertalen en naar buiten brengt. Daarom benoem ik dus altijd het doorgeefluikje.

Maar omdat op mijn website wel het woord medium staat (ik “moest” mij immers identificeren met iets, ik moest mij toch een naam geven…….) heb ik besloten om dit te veranderen.

Ik liep namelijk laatst ergens en opeens dook het woord mensentolk in mijn hoofd op. Ik dacht gelijk: hé, wat een geweldige benaming is dit zeg!!

Aan de ene kant ben ik dierentolk, ik communiceer met zowel levende als overleden dieren, maar ik ben tevens een mensentolk, omdat ik communiceer met (overleden) mensen!

Want bedacht ik, als ik een fotoreading van iemand mag doen, maak ik contact met de mens op de foto, of deze nu leeft of overleden is. Ik krijg van beiden signalen, emoties, lichamelijk ongemakken etc. door via beeld, tekst en/of gevoel. Ik ben dus alleen maar het doorgeefluikje van degene op de foto.

Daarom, vanaf heden 5 juni 2020 zal je het woord “medium” niet meer op mijn website zien, maar wordt deze vervangen door het woord Mensentolk.

Op mijn informatieve website staan wat artikelen over wat een medium is en hoe deze werkt. Hier zal ik het woord “medium” wel laten staan, maar zal een kanttekening maken dat ik dit woord niet meer zal gebruiken.

Ik vind het een zeer goed idee, eindelijk een woord wat bij mij past. Mensentolk. Perfect!!