Oefening negativiteit loslaten

Onderstaande oefening kan je helpen om negativiteit los te laten en gewoon te ‘zijn’. Hiermee help je niet alleen jezelf, maar ook je dier. Het gaat om de Animal Magic-techniek. Deze oefening helpt je om je band met het dierenrijk te verdiepen. Dit gebeurt door resonantie en energie met je dier te delen, in een setting van liefde en verbondenheid.

Zoek een plek waar jullie niet worden gestoord en voer vervolgens onderstaande stappen uit.

1. 𝐆𝐚 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐯𝐥𝐨𝐞𝐫 𝐳𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧 en laat je hond horizontaal voor je liggen, op zijn buik of op zijn zij, zodat je naast de schouder zit.

2. 𝐋𝐞𝐠 𝐣𝐞 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐣𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐭 𝐨𝐟 𝐥𝐚𝐚𝐭 𝐳𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐬𝐭 𝐣𝐞 𝐫𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧. Zorg ervoor dat je handpalmen omhoog wijzen en sta jezelf toe kalm, gecentreerd en gegrond te voelen. Neem drie reinigende adem teugen, maar adem niet uit over je hond. Draai dan je hoofd iets opzij. Observeer je hond en kijk goed naar het rijzen en dalen van zijn lijf. Laat je ademhaling synchroon verlopen met die van je hond.

3. 𝐁𝐫𝐞𝐧𝐠 𝐣𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐝𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐢𝐝𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐡𝐨𝐨𝐟𝐝 en richt je op een onzichtbaar oog: je derde of intuïtieve oog. Leg dan voorzichtig een hand onder de kin van je hond en geef je hond de gelegenheid verbinding te maken door te snuffelen. Je handpalm moet volledig open zijn. Met je andere hand mag je je hond voorzichtig aaien. Begin bij de borststreek en beweeg in de richting van de aanzet van de staart. Probeer de staart niet aan te raken. Dieren gaan dan namelijk vaak bewegen. Breng de hand die het dichtst bij het achterlijf van je dier is terug naar de schouderpunt, aan de zijkant van zijn lichaam, in lijn met je hart.

4. 𝐁𝐥𝐢𝐣𝐟 𝐨𝐧𝐠𝐞𝐯𝐞𝐞𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐮𝐭 𝐥𝐚𝐧𝐠 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐡𝐨𝐮𝐝𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐡𝐨𝐧𝐝 en laat hem genieten van deze intieme, oprechte verbinding. Als je wilt, kun je de hand die het dichtst bij de voorkant van je dier is op je eigen hart leggen. Verleg dan je aandacht naar een gebied dat je in je derde oog begint te zien. Begin op al het andere te letten en let op wat je voelt in je eigen lichaam. Ga na een paar ogenblikken met een van je handen over de hond.

Raak daarbij de huid niet aan, maar blijf er zo’n vijf centimeter boven en beweeg van kop naar staart. Let opnieuw op wat je voelt wanneer je met je handen over bepaalde delen van je hond heen gaat. Is de ademhaling van je hond veranderd?

5. 𝐊𝐢𝐣𝐤𝐭 𝐣𝐞 𝐡𝐨𝐧𝐝 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐞 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐧? Voel je je emotioneel wanneer je je handen boven een bepaald gebied houdt? Krijg je beelden voor de geest? Ervaar je fysieke symptomen? Laat na zo’n vijf minuten je energetische verbinding rustig afzwakken en ga met je handen van de bovenkant van de kop naar de staart van je hond. Doe dat drie keer. Neem drie aardende adem teugen en duw je handen tegen elkaar voor je hartgebied.

Geniet van de positieve energie!

Wanneer je bovenstaande oefening een paar keer per week doet, kun je jezelf synchroniseren met je dier en kun je enorme ontdekkingen doen over zijn gezondheid en zijn fysieke en emotionele welzijn. Je kunt dan niet alleen verandering vaststellen, maar ook bepalen of je dier misschien extra emotionele behoeften heeft.

Als we de relatie met onze dieren verdiepen wanneer ze ontspannen en gezond zijn, worden we ons beter bewust van hun “normale” gedrag. Je dier zal beter vertrouwd raken met jouw energie en die herkennen als iets waar het van geniet en zich veilig bij voelt.