Oude ziel test

Vermoed je dat je een oude ziel bent, maar twijfel je of het ook echt zo is? Doe dan nu de oude ziel test op Praktijk Havayah.

Hieronder vind je een lijst met 10 eigenschappen. Schrijf iedere eigenschap op die op jou van toepassing is.

 

 

De Oude Ziel Test vragen

1 Ik heb geen moeite met alleen zijn
2 Ik heb vaak het gevoel dat ik nergens bij hoor…
3 Ik denk graag na over de zin van het leven…
4 Ik was al kind al heel wijs…
5 Geld en andere materiële zaken vind ik onbelangrijk
6 Ik ben niet zo traditioneel ingesteld
7 Het liefste breng ik mijn vrije tijd door in de natuur…
8 Ik isoleer me het liefst van de menigte…
9 Mensen voelen zich tot me aangetrokken…
10 Spiritualiteit speelt een belangrijke rol in mijn leven…
 

Ben jij een oude ziel? Dit zijn de kenmerken:

Een oude ziel heeft zo haar karaktertrekken: ze is hoog sensitief en vatbaar voor het oppikken van energieën in een ruimte. Sommige levenslessen hoef je na al die vorige levens niet meer te leren, dat scheelt. Maar je kunt je af en toe ook verrekte eenzaam voelen ten opzichte van anderen die in een totaal andere vibe verkeren. Hieronder vind je de 5 belangrijkste kenmerken van een oude ziel.

1. Energie detox

Voor een oude ziel is tijd voor zichzelf nemen van levensbelang. Sluit jezelf regelmatig af voor sociale verplichtingen, werkdruk en verkeerde verwachtingen die sociale media scheppen waar je aan dient te voldoen. Tijd alleen doorbrengen is heilzaam. Trek je terug in de natuur, thuis of maak een strandwandeling. Dat brengt je terug naar de kern. Kluizenaar of niet: jij hebt stilte nodig om jezelf op te laden en daar hoef je je niet voor te schamen. Het gaat simpelweg om het detoxen van andermans energieën die jij met je mee hebt gedragen.

2. Hang naar groei

Het hebben van een gezond en comfortabel leven is leuk, maar geeft een oude ziel onvoldoende voeding om lang op te teren. Persoonlijke- en spirituele groei zijn essentieel voor een meaningful life. En daar hoort ook pijn bij. Zonder pijn om doorheen te gaan en te overwinnen is er geen groei, dus geen uitdaging. Soms kan juist een depressie, eetstoornis of burn-out je ogen openen om daarna als vlinder uit een cocon te ontwaken.

3. Bovenmatig intuïtief

Af en toe krijg je het unheimische gevoel dat kinderen wijzer zijn dan hun ouders. Dat zou zomaar eens kunnen kloppen. Kinderen met een oude ziel hebben een gave mensen te lezen door iemand te observeren. Het lijkt wel of ze allerlei informatie aan het downloaden zijn. De software van een oude ziel is al compleet bij de geboorte. Het enige dat verandert naarmate het kind opgroeit is dat het leert de binnenkomende informatie te duiden. De intuïtie van een oude ziel is dermate ontwikkeld dat het makkelijk is mensen snel te scannen op raakvlakken, eventueel uit vorige levens. Ze doorzien de echte intenties van mensen direct en weten wanneer ze een spelletje – vooral – met zichzelf spelen.

4. Angst voor massa

Een oude ziel houdt van alles dat met het hart gemaakt is. Vandaar dat ze een afkeer voelen richting schreeuwerige muziek, tv commercials of overmatige massaconsumptie. Vanuit vorige levens is een oude ziel gewend op een alternatieve manier naar situaties te kijken. Vandaar dat zij het ‘gewone’ leven als saai en leeg kunnen ervaren.

5. Onvolmaakte reis

Het leven is een reis die nooit af en nooit volmaakt is. Met die overtuiging staan mensen met een oude ziel vaak in het leven. Ze hebben way back geleerd dat vertrouwen hebben in een goede afloop hun grootste goed is en ze genieten van de reis vol ups en downs. Af en toe overvalt ze een gevoel van dankbaarheid voor al het moois waar ze zich over verwonderen. Niets is namelijk vanzelfsprekend.

 

Bron holistik.nl en jouwspiegeltje.nl