Resultaat HSP en HSS test

Bedankt voor het invullen van de HSP test!

Bij een score lager dan of gelijk aan 7:
Je bent waarschijnlijk geen HSP-er. Hoewel dat niet met zekerheid te zeggen is. Want als er bijvoorbeeld twee items heel erg waar zijn voor jou kan het zijn dat je wel hoogsensitief bent..

Bij een score lager of gelijk aan 14:
Er zijn verschillende gradaties in sensitiviteit. Je bent waarschijnlijk wel sensitief maar mogelijk niet hoogsensitief. Dat kan een groot voordeel zijn omdat je wel veel dingen aan kan voelen, maar niet de problemen hebt die de hoogsensitieven hebben.

Bij een score hoger dan 14:
Je bent heel waarschijnlijk hoogsensitief (HSP-er). Je bent gevoeliger voor nuance verschillen dan de meeste andere mensen. Het kan nut hebben om een boek te lezen over hoogsensitiviteit of kennis te maken met andere HSP-ers. Het kan zijn dat je heel veel herkent en daardoor iets bewuster wordt van deze eigenschap van je.


Bedankt voor het invullen van de HSS test!

VOOR VROUWEN
Bij een score van Ja tussen de 1 en 5:
Je hebt niet alle vragen ingevuld.

Bij een score van Ja tussen de 5 en 10:
Je bent wat meer beschouwend van aard, ingesteld op overweging. Je leidt het liefst een kalm leven. Je neemt geen grote risico’s en je wil alles in één keer goed doen. Je leven is overzichtelijk en regelmatig. Je bent geen sensation seeker. Pas wel op dat je niet te teruggetrokken gaat leven.

Bij een score van Ja tussen de 10 en 15:
Als je in deze categorie valt heb je in ieder geval geen extreem rustig of sensationeel leven. Je neemt wel risico’s, maar die zijn te overzien. Op dit punt ben jij dus mooi in balans.

Bij een score van Ja tussen de 15 en 20:
Je bent iemand die van avonturen en gevaarlijke sporten houdt. Je bent ook bereid om fysieke of financiële risico’s te lopen. Je bent een sensation seeker. Dat sluit overigens niet uit dat je ook HSP kan zijn. Dan ben je het type met de ene voet op de rem en de andere op het gaspedaal. Hier bestaat het gevaar dat je jezelf af en toe voorbij loopt.

VOOR MANNEN
Als je 13 of meer van de items hebt aangevinkt, ben je waarschijnlijk een sensatiezoeker. Als je 9 of minder van de items hebt gecontroleerd, ben je waarschijnlijk geen sensatiezoeker. Als je 10, 11 of 12 van de items hebt gecontroleerd, zit je waarschijnlijk ergens tussenin op zoek naar sensatie.