Tweelingziel contra Soulmate

De tweelingziel wordt nog weleens verward met een soulmate.
Het grote verschil tussen de tweelingziel en een soulmate is dat bij tweelingzielen twee mensen uit één ziel komen. De soulmate komt voort uit meerdere zielen.

Zielen incarneren gewoonlijk in groepen bij elkaar in de buurt en hebben naast individuele doelen ook een overkoepelend doel als groep. Binnen zo’n groep kan iedereen dan een eigen plaats innemen, gewoonlijk als gevolg van een lange reeks incarnaties die daaraan vooraf zijn gegaan. Men heeft in de praktijk vele malen ongeveer dezelfde rol in een lange reeks van incarnaties. Tijdens al deze levens heeft men dus vele sterke contacten opgebouwd met andere leden van dezelfde groep waarbij er vaak sprake is geweest van partnerrelaties. Deze aanverwante zielen worden soulmates genoemd. De herkenning van een soulmate is voor veel mensen een wonderlijke ervaring. De gevoelsovereenkomsten zijn namelijk even heftig als bij de ontmoeting van je tweelingziel, zelfs bijna identiek. Het is dus eigenlijk niet van elkaar te onderscheiden. Echter wordt het grote ‘verschil’ pas later duidelijk, soulmates hebben namelijk dezelfde les te leren en zijn daarom enige tijd bij elkaar. Zodra ze elkaar niet meer nodig hebben, vallen ze uit elkaar. Na de ‘breuk’ zal er altijd een ultiem liefdesgevoel blijven stromen tussen de soulmates. Het zogenaamde ‘maatjesgevoel’ zal de zielsverwant zowel in een ‘gewone’ als in een ‘liefdesrelatie’ ervaren.

Tweelingzielen hebben iets heel bijzonders met elkaar, iets wat andere zielen niet met elkaar hebben en ook nooit zullen krijgen. Het gaat hier in wezen om een stel zielen die al vanuit de oorsprong aan elkaar verbonden zijn. Het zijn twee delen van één geheel. Hun eenheid is dus onbetwistbaar en zo op het eerste gezicht onverbrekelijk. De ene helft volgt gewoonlijk een overwegend mannelijke incarnatielijn terwijl de andere ziel een overwegend vrouwelijke lijn volgt. Toch zullen beide zielen zowel mannelijke als vrouwelijke incarnaties opdoen om zo het menszijn in alle aspecten te kunnen ervaren. Voor de geboorte is er een soort van blauwdruk bekend van hoe de incarnatie er ongeveer uit zal gaan zien wanneer alles volgens plan verloopt. Het staat dus van tevoren al min of meer gepland of iemand de tweelingziel zal ontmoeten in dit leven. Soms zijn de beide zielenhelften niet tegelijkertijd in incarnatie maar treedt de ene op als de Gids van de andere. Tweelingzielen spiegelen elkaar. Ze zijn in alle opzichten voor elkaar bestemd. Er is sprake van voorbeschikking, een twee-eenheid. Ze hebben een enorme onderlinge binding. Tweelingzielrelaties kunnen heel veel passie bevatten, een relatie op zielsniveau dus.

Bevestigingen dat jij je Tweelingziel hebt ontmoet:

– Telepathisch contact,
– Fysieke verschijnselen van de ander oppikken (niet te onderscheiden van je eigen lichamelijke ongemakken),
– Dichtklappen,
– Emotioneel,
– zoals een klein kind,
– Strijd, onbegrip, verzet, heftige ‘ruzies’, ontkenning, verwarring, eenzaamheid, concentratieverlies, slapeloosheid, hartenpijn (letterlijk en figuurlijk),
– Spirituele ontwikkeling (in vogelvlucht) bij 1 van de tweelingzielen; de ander zit nog in zijn/haar ego,
– Extreme zielenpijn (wanneer je fysiek gescheiden bent van elkaar),
– Je wordt enorm getest op je geduld, en niet zomaar ‘even’, dit kan jaren duren,
– Er bestaat geen enkel woord om het diepe gevoel (voor je Tweelingziel) te omschrijven,
– Geen andere intieme binding met een ander kunnen aangaan (zelfs de bereidheid om alleen te blijven wanneer hij/zij niet in je leven durft te komen),
– Polariteiten (maar dit hoeft beslist niet!!),
– Je omgeving begrijpt je niet (meer), vaak wordt het afgedaan als: “laat hem of haar los”. Goede bedoelde adviezen, echter dat is onmogelijk!
– Symbolieken (bijv. de naam van je twin komt overal tevoorschijn), het Universum bevestigt je keer op keer (dit is trouwens ook van toepassing op je Gids wanneer je deze voor het eerst hebt “ontmoet” of waarvan je de naam hebt doorgekregen!),

NB: er gaan helaas verhalen in het rond bij paragnosten en op bellijnen die doen geloven dat er geen verschil bestaat tussen Tweelingzielen en Soulmates. Zoals je kunt lezen is dit echter wel het geval.

Bron: www.carmacoaching.nl

Noot van mijzelf:
Ik ben getrouwd met mijn tweelingziel. Ik geloof daar heilig in. Bijna alles wat je hierboven hebt kunnen lezen is in mijn geval de waarheid. Toen ik mijn lief voor het eerst zag zonder hem te kennen, kwam ik thuis. Zo thuis dat ik er overdonderd van was en het niet kon geloven dat dit kon bestaan. Wij zijn samen één en daar komt geen persoon tussen.
Dankzij hem is mijn spiritualiteit in een stroomversnelling gekomen; hij gaf en geeft mij nog steeds de ruimte om mijn dingen te kunnen doen, waarvoor ik hier ben.
Het enige wat wij niet hebben zijn de heftige ruzies….nooit gehad en die zullen wij ook nooit krijgen. Dit bewijst dat niet alles van toepassing hoeft te zijn, maar wel het merendeel.
Wat hij denkt zeg ik hardop, wat ik denk zegt hij hardop. Het was vaak eng te noemen, maar wij zijn dat stadium allang voorbij. Het is niet eng, het is mooi, liefdevol, waardevol………In principe is er geen woord voor…….Zonder hem ben ik niet compleet en andersom ook niet. Hij is een verrijking van mijn leven; hij is mijn alles, mijn tweelingziel!