Uitleg 7 chakra’s

De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Er zijn zeven chakra’s en deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

1e Chakra: Het Stuitchakra

Uitleg 7 chakra's Het wortel- of stuitchakra geeft ons een basis en fundament en zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de aarde blijven staan. Het wortelchakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties en in het hier en nu.

Functioneert het wortelchakra goed, dan kun je wat je bedenkt ook daadwerkelijk vorm geven, je kunt je ideeën omzetten in daden. Dit chakra staat voor geruststelling in de basisbehoeften: veiligheid, basisvertrouwen en financiële zekerheid. Persoonlijke grenzen aangeven behoort eveneens bij dit chakra.

2e Chakra: Het Sekschakra

tweede chakra Dit chakra staat voor emotie en seksualiteit. Als dit chakra open staat, kun je je emoties vrij laten gaan en uiten zonder over emotioneel te worden. Je staat open voor intimiteit en bent gepassioneerd en levendig. Je weet wat je wilt. Levensvreugde en creativiteit vinden de basis in dit chakra en ook een gezonde omgang met seksualiteit: hartstocht en emoties worden niet onderdrukt, maar geuit.

Stroomt de levensenergie evenwichtig door het tweede chakra, dan kun je je creatieve potentieel volledig tot uitdrukking brengen. Zelfverzekerdheid, vitaliteit en levenslust duiden erop dat dit chakra geactiveerd is.

3e Chakra: De Zonnevlecht chakra

derde chakra In het derde chakra staat het ego centraal. Hier draait het om zaken als wilskracht en zelfvertrouwen. Is je chakra open dan heb je genoeg zelfwaardering en kun je spontaan reageren. Je kunt gevoelens toestaan zonder er door te worden overspoeld.

Daarnaast staat deze chakra voor onze verbondenheid met andere mensen en voor het diep innerlijk weten dat je een unieke plaats in het universum hebt. Deze chakra is de zetel van eigenwaarde en een sterk ik-gevoel, wat nodig is om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan.

4e Chakra: Het Hartchakra

vierde chakra Het hartchakra staat voor liefde, menselijkheid, geborgenheid en affectie. Als dit chakra open, is ben je meelevend en vriendelijk en in staat harmonieuze relaties aan te gaan. Liefde voor jezelf en je omgeving staan centraal in dit chakra. Het zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander.

 

5e Chakra: Het Keelchakra

vijfde chakra Met een goed geopend keelchakra kun je jezelf uitdrukken, letterlijk of op artistiek gebied. De verantwoordelijkheid nemen voor je persoonlijke behoeften vindt zijn oorsprong in het keelchakra. Het vijfde chakra verbindt het hartcentrum met het voorhoofdchakra en is hiermee de bemiddelaar tussen voelen en denken.

 

6e Chakra: Het 3e Oog

zesde chakra Intuïtie en fantaseren, inzicht en voorstellingsvermogen horen thuis in het 3e Oog chakra. Ook alles wat niet binnenkomt via je 5 gebruikelijke zintuigen, maar via je 6e zintuig, zoals helder wetendheid, helder voelendheid, helder ziendheid, etc. Dit chakra is de verbinding met de geestelijke wereld en intuïtieve kennis.

 

7e Chakra: Het Kruinchakra

zevende chakra Dit chakra verbindt de mens met zijn spiritualiteit en verlichting. Een geopend kruinchakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie,een besef dat je deel uitmaakt van een groter geheel en een diep innerlijk vertrouwen dat er een hogere macht is die van ons houdt en ons altijd geeft wat wij nodig hebben.

 

 

Het chakra handboekWil je meer te weten komen over chakra’s? Alles wat je wilt weten over chakra’s kun je vinden in het Chakra Handboek. Klik op onderstaande link om het Chakra Handboek te bestellen op Bol.com.

Het chakra handboek

 

Op de volgende pagina staat precies uitgelegd hoe jijzelf je chakra’s kan reinigen, indien nodig.
Chakra’s reinigen.