Wat zijn chakra’s

Wat zijn Chakra’s?

Om dit op een simpele manier uit te leggen, is het misschien wel slim om even wat achtergrond informatie te geven.

Naast je bloedbaan, lymfebaan, zenuwbaan, loopt er nog een baan door je lichaam. Deze voorziet alle organen van energie. De knooppunten of splitsingen in deze baan worden chakra ofwel wielen genoemd.

Net als dat er vele lymfeklieren door je hele lichaam zitten , zijn er ook veel chakra’s. Deze zijn allemaal onderling verbonden door 7 grote wielen/chakra’s.

Sommige mensen kunnen de energie van deze hoofdchakra’s zien of voelen, maar ook al ben je je vaak niet bewust van de plaats van deze chakra’s, het valt wel op dat ze soms letterlijk een pijnlijke plek kunnen geven als ze te hard hebben moeten werken, of om een andere reden geblokkeerd zijn.

Wat ‘doet’ een chakra?

Chakra’s zijn verbonden met het centrale zenuwstelsel en zorgt voor de juiste hoeveelheid energie die organen en ander weefsel nodig hebben om goed te functioneren. Wanneer er ergens door omstandigheden meer energie nodig is , zal dit “geleend” worden van de chakra die daar het dichtst erbij zit en nog wel voldoende functioneert. Hierna is het lichaam weer in balans, tenzij de oorzaak langdurig blijft voortduren.

Er ontstaat dan op de ene plaats een overschot aan energie en op de andere plek juist een te kort. Deze onbalans zul je ook merken in je doen en laten. Want, behalve lichamelijke klachten uit zich dit ook in geestelijke klachten.

Uiteindelijk zal een chakra die steeds een te kort aan energie overhoud ook weer ergens anders energie vandaan halen………. tot ook deze chakra weer verder moet gaan zoeken en uiteindelijk klachten ontstaan als burn-out en/of verschijnselen geven van verminderde weerstand, vaak verkouden, grieperig etc.

Energie is belangrijk, dat is bekend!

Dus is het belangrijk om aandacht te besteden aan de energie banen die ons lichaam en geest in stand probeert te houden.

Er zijn verschillende methoden om deze wielen draaiende te houden en ze te helpen hun werk goed te blijven doen.

Wanneer je op de hoogte bent van hun werking en de plaats waar ze zitten, kun je zelf kijken welke methoden voor jou goed zijn om storingen te verhelpen of in ieder geval te verbeteren.

De aanleiding voor de “onbalans” kan beginnen bij een emotioneel probleem, maar natuurlijk ook bij een lichamelijke klacht. Aangezien alles met elkaar verweven is, maakt het uiteindelijk niet meer uit waar en wanneer het begonnen is.
Belangrijk is het om de spiraal van deze gebeurtenissen te onderbreken.

Uitleg over de chakra’s vind je hier: Uitleg 7 chakra’s
Op de volgende pagina staat precies uitgelegd hoe jijzelf je chakra’s kan reinigen, indien nodig.
Chakra’s reinigen.