Wat zijn tweelingzielen

Wat is een tweelingziel en hoe ontstaat deze?
Een tweelingziel is een ziel die ieder mens bezit, het is een deel van jezelf en in gedachten en ziel eeuwig verbonden. De ziel is ontsproten uit het goddelijk licht en van daaruit gesplitst in twee delen. Je zou het kunnen vergelijken met de celdeling in de baarmoeder, waar een eeneiige tweeling uit ontstaat in het stoffelijke leven. Gelijkenis van ziel en beleving zijn enorm bij de tweelingzielen. Deze twee zielen gaan ieder afzonderlijk hun eigen weg naar de vervolmaking van hun zielengroei. Zo worden ze eens herenigd in het licht. De hereniging is vreugdevol en in liefde gegeven door de Bron.

Nu is het wel zo dat tweelingzielen elkaar kunnen kruisen in het stoffelijk leven, maar vaak zijn ze zich daar niet van bewust en herkennen ze elkaar niet als zodanig. Toch zal het jullie verwonderen dat deze zielen een sterke binding hebben en elkaar, zonder wetenschap van hun verwantschap, in het leven begeleiden en een onmisbare steun voor elkaar zijn. De kameraadschap en pure liefde is er gewoon, bewust of onbewust. Het voelt veilig en vertrouwd en ieder mens die zijn tweelingziel in zijn naaste omgeving mag begroeten zal dit ervaren als het hoogste goed. Wat het natuurlijk ook is. Twee zielen, een gedachte. Het is een normaal gegeven dat tweelingzielen zich zo verbonden met elkaar voelen. Maar helaas is er daarover bij de medemens vaak afgunst en wantrouwen.

De stoffelijke mens beleeft niet alles bewust, doordat men niet weet waarom iets is zoals het is. Maar een verbondenheid die puur en onafscheidelijk is, geeft natuurlijk de emotie van liefde en blijdschap. Jullie hebben geen verklaring voor dit pure vertrouwen wat je overspoelt als je je tweelingziel in het stoffelijk leven ontmoet – en dat hoeft ook niet. Jullie volgen immers gewoon je emotie en dat is goed. Eens zullen jullie herenigd worden en je gezamenlijke belevingen uit het stoffelijke leven zullen weer bewust aanwezig zijn.

Ga jezelf nu niet afvragen of je op dit moment contact hebt met je tweelingziel, want het is beslist zo dat niet alle stoffelijke levens samen beleefd worden. Als je tweelingziel echter wel om je heen is, zal je deze herkennen omdat het gevoel naar elkaar puur en onvoorwaardelijk is, zonder angst, woede of afgunst. Als je tweelingziel zich nu niet in je naaste omgeving bevindt, voel je dan niet verdrietig, maar berust in de wetenschap dat je deze weer zult tegenkomen, wanneer dat voor je zielengroei het hardste nodig is.

bron: door Licht verbonden – L. van Loon

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen Tweelingzielen en Soulmates? Lees dan DEZE Pagina!